greek english german russian

Τοποθεσία

Η περιοχή των Κοινύρων

Τα «Δελφίνια» βρίσκονται μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στο κύμα, στα Κοίνυρα Θάσου στη Β.Α. πλευρά του νησιού της Θάσου. Ένας ευλογημένος τόπος, όπου σμίγει Το νησί στα Κοίνυρα της Θάσου.αρμονικά η αύρα του Αιγαίου με την ευωδία του πεύκου στις πανέμορφες ακρογιαλιές μας. Είναι να απορεί κανείς με την ομορφιά της φύσης. Σε ακτίνα μόλις 3 χιλιομέτρων από το κύμα δεσπόζουν τα επιβλητικά όρη της περιοχής μας, με υψόμετρο που αγγίζει τα 1200 μέτρα, το τοπίο θυμίζει «Άλπεις». Αυτή η απερίγραπτη ομορφιά, οδήγησε τους προγόνους μας να κατοικήσουν την περιοχή μας από την αρχαιότητα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η έγγραφη αναφορά του Ηροδότου για την τοποθεσία «Αίνυρα - Κοίνυρα».
Η επιχείρηση απέχει από την πρωτεύουσα 22 χιλιόμετρα και από την κοσμική Σκάλα Ποταμιάς μόλις 8 χιλιόμετρα. Η φημισμένη παραλία «Παράδεισος» απέχει μόλις 1500 μέτρα από τα ενοικιαζόμενα καταλύματά μας. Η στάση του υπεραστικού λεωφορείου είναι στα 150 μέτρα και στα 200 μέτρα υπάρχει παντοπωλείο, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες (γάλα, άρτος,…). Γύρωθεν υπάρχουν ταβέρνες, ξενοδοχεία, καφετέριες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πιτσαρία, κ.ο.κ.
Πρέπει να τονίσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής – Θάσου εκτελούνται δρομολόγια ανά μισή ώρα περίπου.
Η Κεραμωτή απέχει από την Εγνατία οδό 30 χιλιόμετρα περίπου με καλό οδικό δίκτυο.

Αξιοθέατα & δραστηριότητες

Η Θάσος είναι ένα νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η ιστορία του νησιού, οι αρχαιολογικές μαρτυρίες, τα παραδοσιακά χωριά και οι πεντακάθαρες ακρογιαλιές μπορούν να δώσουν στον επισκέπτη μας την χαρά των ολοκληρωμένων διακοπών.
Ερωτοτροπούσες χελώνες στα Κοίνυρα Θάσου.Στη Θάσο υπάρχει ένα αρχαιολογικό μουσείο, ξακουστό για τα αρχαιολογικά ευρήματά (Κούρος) του, που λειτουργεί καθημερινά στην πρωτεύουσα του νησιού μας. Εκεί μπορεί κανείς να περπατήσει στα καλντερίμια της αρχαίας αγοράς, αισθανόμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος μας. Ταυτόχρονα μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαίο θέατρο, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται δημοφιλείς θεατρικές παραστάσεις. Είναι σίγουρο ότι θα αισθανθείτε δέος, θαυμασμό όταν θα παρακολουθήσετε μία παράσταση και αναλογιστείτε ότι στον ίδιο ακριβώς χώρο πριν 2500 χρόνια οι πρόγονοί μας παρακολουθούσαν και αυτοί θέατρο. Επίσης αξίζει κάποιος να επισκεφθεί στην φημισμένη Αλυκή και να διαβεί στα χνάρια της ιστορίας μας.
Αξίζει επίσης, να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Θάσου. Ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα αξίζει να δοθεί στην ιστορική πρωτεύουσα της Θάσου, τον Θεολόγο. Έναν πανέμορφο οικισμό με ξεχωριστές εκκλησίες, καλντερίμια, γεφύρι, καταρράκτες, καμίνια, κ.ο.κ. Για τους λάτρεις της φύσης η Θάσος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει πολύ πλούσια βλάστηση με μεγάλη ποικιλία (πεύκα, έλατα, πλατάνια, φλαμουριές, κέδρα, κρανιές κτλ), ενώ υπάρχουν ενδημικά είδη χλωρίδας που προστατεύονται καθώς έχουν μεγάλη οικολογική σημασία. Επιπλέον, ένα τμήμα του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης αξίας για τα άγρια πουλιά (ΙΒΑ GR016) και είναι από τις πρώτες πανελλαδικά περιοχές που έχουν μπει σε καθεστώς παρακολούθησης. Εθελοντές ελληνικών και διεθνών οργανώσεων (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Bird Life) εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα παρατήρησης πουλιών με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την προστασία τους. Ταυτόχρονα μεγάλο τμήμα του νησιού μας περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000.
Η Θάσος αποτελεί έναν ιδανικό τόπο διακοπών για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα ιππασία, πεζοπορία, ποδηλασία, τετρακίνηση, κ.ο.κ.